Mis Gibi: Tuvaletler

‘Eveeeeeeeeeeeet! Bugün değişik birşey yapacağız. Konu içimizden bağırımızdan kopan bir konu. Taksim’in WCleri! İstiklal’de yürüyorsunuz ve zaruri ihtiyaç olan üreyi dışarı salma gibi bir isteğiniz var. Nereye gideceksiniz? Neresi uygun? Neresi temiz?
Şimdi efenim.
  • Burger King: Herkes tarafından bilinen klasik Burger King WC’si. Ben derim ki çok zor durumda değilseniz kullanmayın. Her zaman tuvalet kağıdı bulamazsınız. Pistir. Sıra da hep uzun olur( kadınlar tuvaletinden haberdarım erkeklerinki için bi erkek yazarımıza danışın derim)
  • Gloria Jeans Cafe: Burger King’ den biraz aşağıda gene solda Gloria Jeans Cafe’nin tuvaleti. En üst katta olan bu WC’yi şayet benim gibi üşengeçseniz tercih etmeyin malum taa tepede. Onun haricinde temizdir tuvalet kağıdı vs mevcut.
  • Cafe İst: Gloria Jeans’in karşı çaprazında kalan bu kafenin tuvaleti tercih edilesidir. Ufak bir mekan olmasından ötürü yüzsüzce içeri dalın. Hayır nereden bilecekler belki siz dışarıda oturuyorsunuz. Merdivenlerden inin sağda en sonda.
  • Starbucks: Lafı gelmişken Starbucks’ı yaptığı yeni uygulama açısından esefle kınıyorum. Yılların müşterisiyiz kardeşim. Ne demek tuvalet kapısına şifre takmak. (Yakında başka bir yazıda bildiğim bütün Starbucks tuvaletleri şifrelerini vermeyi düşünüyorum sayın okuyucular sakın merak etmeyin, şimdilik ise İstiklal Caddesi ilk sağdaki Starbucks şifresi:1234* / 1010*) Genelde tuvalet kağıdı mevcuttur Starbucks’ta, fakat sanıyorum ki Starbucks tuvaletleri yoğunluğundan ötürü pek temiz ve bakımlı olmazlar. Gerekmedikçe tercih etmeyin derim.
  • Saray Muhallebicisi: Asansörle direk 4. kata çıkın(üşengeçler için ideal). Gayet temizdir. Sadece bazı tuvalet kapıları iyi kapanmaz. Sertçe itmeniz gerekebilir.
  • Demirören: Bizleri kurtaran İstiklal’e can katan WC’miz. Demirören WC’si. Tek kusuru bi kat yukarıda olması olan bu tuvalete uzuuuuun bir koridorla ulaşabilirsiniz. Ancak dikkat edin İstiklal Caddesi’nde tuvaleti olan bir tek siz değilsiniz. Bu WC kalabalık olabilir.
  • Ara Kafe: Benim genelde pek tercih etmediğim bir tuvalet. Yolundan sapıyorsun taa içerilere kadar giriyorsun bir de alt kata gidiyorsun. Oldu canım zaten onca zamanda altına yapar insan. Ama temizdir hoştur. Kapının önünde etkinlik broşürleri falan iyi de oyalar adamı.

Galatasaray’dan Tünel’e kadar ki WC’ler başka bir yazı konusu. Ama genellemek gerekirse, The House Cafe, Starbucks gibi mekanları tercih edebilirsiniz. Kolay gelsin arkadaşlar. Aklınıza yeni bir öneri gelirse buyrun yazın. Önerileriniz bizim için çok değerli.

 

“Mutlu günler!” | mistiklal ekip
Elif Naz Güngör
Latest posts by Elif Naz Güngör (see all)
10 comments to “Mis Gibi: Tuvaletler”
  1. Burger King’in (ki biz Burcu’yla aramızda Kinger Burg deriz) erkek WC’si kadın-erkek, genç-yaşlı herkesin görmesi, tecrübe etmesi, ibret alması gereken bir yer. Kesinlikle restoranda, sokakta veya evde herhangi bir duvar dibine işemekle buraya yapmak arasında bir fark yoktur. Önünüzde paslanmaz bir yalak, gerçek anlamda ve çevrenizdeki herkes gibi o yalağı kullanıyorsunuz. “Ben hiç gitmedim, oraya yapmadım” diyen ise, tabi ki yalan söyler.

Bir yanıt yazın